Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg

Mijn verhaal begint in 1986, in een Brabants dorp waar ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ de norm was. Ik deed wat ik dacht dat er van me werd verwacht.

Na de HAVO ging ik via het HBO naar de universiteit om Psychologie te studeren. Pas toen ik in mijn laatste jaar stage liep als psycholoog, besefte ik dat dit op dat moment in mijn leven niet is wat ik wilde doen.

Wat ik dan wél wilde? Ik had geen idee…

Ik droomde van Australië

Stiekem droomde ik van een avontuurlijke reis naar Australië, weg van het voorspelbare leven in Nederland en op zoek naar mijn ware zelf. Maar ja, wat zou anderen daar wel niet van denken. Ik zou dus niet direct iets gaan doen met mijn studie en konden mijn ouders het wel aan, als ik lang weg zou gaan?

Het bleef bij dromen over een reis die er misschien wel nooit zou komen. Tot die dag in de trein, een moment dat alles veranderde.

Een bijzondere ontmoeting in de trein

In het kader van mijn afstuderen had ik net een dag onderzoek gedaan, waarbij ik probeerde het snackgedrag van mensen te beïnvloeden. Mijn rugzak vol boeken verdeelde ik over mijn lege koelbox, wat er een natuurlijk een beetje vreemd uitzag. Een jongeman tegenover me merkte het op en sprak me aan.

Hij was anders, een vrije geest die zijn eigen weg volgde. Die deed wat hem gelukkig maakte, zonder zich te laten hinderen door de verwachtingen van anderen. Zijn verhalen over een clownscursus in Amsterdam en een antikraakwoning in Den Bosch prikkelden mijn verbeelding.

Ik deelde mijn droom van Australië en mijn worsteling met de verwachtingen van anderen.

Net voordat hij de trein verliet, reikte hij naar zijn rugzak en gaf me een badeendje, bungelend aan zijn sleutelhanger. “Dit is voor jou,” zei hij met een twinkeling in zijn ogen. “Een herinnering om altijd je eigen pad te volgen en te doen wat je gelukkig maakt.”

Ik vond vrijheid, onafhankelijkheid en mezelf

Kort daarna boekte ik een ticket naar Australië en begon een avontuur dat twee jaar zou duren. Na thuiskomst verkocht ik al mijn bezittingen en bleef ik nog een aantal jaren reizen.

In dat reizende bestaan vond ik vrijheid, onafhankelijkheid en mezelf.

Ik kreeg een huisje-boompje-beestje leven en werd doodongelukkig

Toch bracht de realiteit van het leven me rond mijn dertigste terug naar Nederland, waar ik een “huisje, boompje, beestje” leven probeerde te leiden, omdat dat van me werd verwacht. Het maakte me doodongelukkig. Ik ging door een periode van bijna burnouts en probeerde verschillende banen, maar dit leven pastte gewoon niet bij me.

Ik volgde mijn hart en sprong in het diepe

Ik schreef me in voor een programma waar ik het geld niet voor had, maar ik voelde dat dit mijn leven zou veranderen.

Hoewel de online cursus die ik eigenlijk dacht te gaan maken niet van de grond kwam, ontdekte ik wel mijn passie voor online techniek, iets waar ik veel ondernemers mee zag worsteld.

Als Technisch VA bloeide ik op. Mijn agenda barstte uit haar voegen met geweldige klanten, en ik werd al snel zelfs gevraagd door grote ondernemers om hen te ondersteunen.

De wereld heeft meer Wendy’s nodig

Eind 2020 stond ik voor een nieuwe uitdaging. Ik had meer klanten dan ik kon bedienen. Ik zocht naar andere VA’s om werk aan uit te kunnen besteden, maar ook zij hadden overvolle agenda’s.

Geïnspireerd door de complimenten van klanten over de manier waarop ik dingen uit kan leggen en een klant die zei ‘de wereld heeft meer Wendy’s nodig,’ besloot ik mijn kennis te verzamelen en delen in mijn eigen Technisch VA-opleiding.

Dankzij dat badeendje

Nu, als opleider en coach van Technisch VA’s, maak ik niet alleen impact door andere VA’s op te leiden, maar help ik ook individuen vrijheid en onafhankelijkheid te vinden in een leven op hun voorwaarden.

Mijn eigen leven is een avontuur gebleven, dankzij die vrijevogel en dat badeendje en de keuzes die ik heb gemaakt.

Klaar om de sprong te wagen?

Als jouw hart verlangt naar vrijheid, ondernemerschap, en avontuur, overweeg dan of een eigen onderneming als Technisch VA bij jou past. Samen kunnen we jouw reis beginnen en jouw eigen pad naar succes en geluk vormgeven.

Klaar om de sprong te wagen? Ontdek mijn aanbod en hoe ik je kan helpen bij het succesvol neerzetten van jouw onderneming als Technisch VA.

Ik hoop dat jouw badeendje je bij elke stap zal herinneren aan de kracht van authenticiteit en het geluk dat je voor je zelf creëert door je hart te volgen.

Online Ondernemen als Technisch VA, is dat iets voor jou?

Ontdek het tijdens mijn GRATIS ON DEMAND Masterclass
en krijg 25% korting op de Technisch VA opleiding