Het belang van een SSL certificaat

In deze tutorial leg ik uit wat een SSL certificaat doet en hoe je het activeert op je site

1. Het belang van een SSL certificaat

Een SSL certificaat zorgt ervoor dat je domeinnaam ipv ‘http’ een ‘https’ adres krijgt en ook krijg je met dit certificaat een ‘slotje’ voor het adres.

Maar belangrijker nog zorgt een SSL certificaat ervoor dat de gegevens die van en naar jouw website versleuteld worden verstuurd.

In deze tijden waarin privacy en online veiligheid vaak in het geding zijn is het een absolute must voor iedere website.

Als je geen SSL certificaat voor je website hebt, of deze niet is geactiveerd dan heeft jouw URL geen ‘slotje’ en kan het voorkomen dat mensen een waarschuwing te zien krijgen op het moment dat je website willen bezoeken.

2. Zo activeer je een SSL certificaat

Het SSL certificaat kan je bij de meeste hostingproviders gratis aanvragen. Omdat de manier waarop je dit doet per hosting provider anders is, moet je even bij je hostingpartij informeren hoe je dat doet.

Nadat je het certificaat hebt is het belangrijk dat je deze nog activeert (en de content op je website via https gaat laden).

De makkelijkste manier om zelf je SSL certificaat op je website te activeren is via de plugin ‘Really Simple SSL’, deze kan je gratis op je website installeren.

Meer DIVI tutorials:

Contactformulieren beveiligen tegen SPAM

Contactformulieren beveiligen tegen SPAM

Contactformulier beveiligen tegen SPAMIn deze tutorial laat ik zien hoe je jouw contactformulieren kunt beveiligen tegen SPAM Op het moment is het overal weer goed raak met de hoeveelheid SPAM reacties die mensen ontvangen via contactformulieren. Je kan jouw...

Het maken van een verticaal menu

Het maken van een verticaal menu

Het maken van een verticaal menuIn deze tutorial laat ik zien hoe je een verticaal menu kunt maken In mijn tutorial waar ik laat zien hoe DIVI is opgebouwd qua structuur en te ontdekken hoe je de DIVI builder gebruikt zie je ook een verticaal menu. Dit wordt...

De overige standaard instellingen van je DIVI thema

De overige standaard instellingen van je DIVI thema

De overige standaard instellingen van je DIVI themaIn deze tutorial laat ik zien hoe je de overige standaard instellingen van je DIVI thema aanpast Als je dit hebt gedaan is het tijd om iets meer te leren over hoe DIVI is opgebouwd qua structuur en te ontdekken hoe je...