Hoe installeer je het DIVI thema

In deze tutorial laat ik zien hoe je het DIVI thema kan installeren op je WordPress website.

Het DIVI thema is het populairste premium WordPress-thema ter wereld (statistieken van BuiltWith.com).

Dankzij de visual builder maakt DIVI het voor iedereen mogelijk om zonder kennis van websitecodering toch een professionele website te bouwen.

1. Download het thema

Voordat je het thema kunt uploaden naar je website, moet je het eerst downloaden vanuit het ledengedeelte van de website van Elegant Themes. Log in op je account en zoek naar het “Divi” -thema op het tabblad Downloads. Klik op de “download” -knop om de gecomprimeerde themamap op te halen.

2. Het thema installeren in het WordPress-dashboard

Om je thema te uploaden, moet je eerst inloggen op je WordPress Dashboard (via www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin). Nadat je bent aangemeld, ga je naar het tabblad “Weergave” en dan “Thema’s” om de themapagina te openen. Klik op de knop “Nieuw toevoegen” bovenaan het scherm.

Klik in het volgende scherm op de knop “Thema uploaden” bovenaan de pagina. Dit brengt je naar een nieuwe pagina met een uploadlink. Klik op de knop “Kies bestand” om een ​​venster te openen om door uw computer te bladeren. Zoek het Divi.zip-bestand dat je zojuist hebt gedownload uit het ledengedeelte en selecteer het.

Nadat je het bestand hebt geselecteerd, wordt het venster gesloten. Klik op de knop “Nu installeren” om uw thema te installeren. De pagina wordt opnieuw geladen en nadat het thema volledig is geüpload, krijg je een link “Thema activeren” te zien. Klik op dit thema om je thema te activeren en de installatie te voltooien.

In deze volgende tutorial leg ik uit hoe je het DIVI thema kunt activeren.

Heb je nog geen account bij Elegant Themes?

Als je hier klikt kan je direct jouw account bij Elegant Themes aanschaffen. Dit is een affiliatelink, voor jou maakt dat geen verschil, maar als je mijn link gebruikt krijg ik een klein beetje commissie over jouw aankoop (en op die manier kan ik deze gratis tutorials voor je blijven maken).

Meer DIVI tutorials:

Contactformulieren beveiligen tegen SPAM

Contactformulieren beveiligen tegen SPAM

Contactformulier beveiligen tegen SPAMIn deze tutorial laat ik zien hoe je jouw contactformulieren kunt beveiligen tegen SPAM Op het moment is het overal weer goed raak met de hoeveelheid SPAM reacties die mensen ontvangen via contactformulieren. Je kan jouw...

Het maken van een verticaal menu

Het maken van een verticaal menu

Het maken van een verticaal menuIn deze tutorial laat ik zien hoe je een verticaal menu kunt maken In mijn tutorial waar ik laat zien hoe DIVI is opgebouwd qua structuur en te ontdekken hoe je de DIVI builder gebruikt zie je ook een verticaal menu. Dit wordt...

De overige standaard instellingen van je DIVI thema

De overige standaard instellingen van je DIVI thema

De overige standaard instellingen van je DIVI themaIn deze tutorial laat ik zien hoe je de overige standaard instellingen van je DIVI thema aanpast Als je dit hebt gedaan is het tijd om iets meer te leren over hoe DIVI is opgebouwd qua structuur en te ontdekken hoe je...