Karin online

Wendy de Kivit

natuurlijkonline.com
Technisch VA
Het gezicht van Natuurlijk Online (hieronder lees je mijn verhaal)

Kelly Blom

kellyblom.nl
Technisch VA en OBM
Zorgt ervoor dat alle processen op rolletjes lopen binnen Natuurlijk Online

Anneloes Rotteveel

fairdinkumsupport.nl
Technisch VA
Ondersteunt onze community binnen het support team van Natuurlijk Online

Het verhaal achter Natuurlijk Online:
Een avontuurlijke reis naar vrijheid en onafhankelijkheid.

Mijn naam is Wendy de Kivit – van den Bersselaar

Sinds 7 jaar ben ik Technisch VA. In 2021 verzamelde ik mijn kennis en ervaring in mijn eigen Technisch VA-opleiding. Inmiddels ben ik ook moeder en mag ik samen met mijn fantastisch team nog steeds de allerleukste VA’s helpen bij het ontwikkelen van hun expertise.

Hoe ik hier gekomen ben, is best een goed verhaal šŸ™‚

Dus ga er even lekker voor zitten, dan neem ik je er stap voor stap in mee.

Wat ik dacht dat er van me werd verwacht..

Mijn verhaal begint in 1986. Op 5 maart van dat jaar werd ik geboren in een heel normaal gezin in een piepklein Brabants dorp. “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” en “gewoon doen wat er van je wordt verwacht” waren de norm.

Na de HAVO ging ik via een propedeuse HBO naar de universiteit, waar ik Psychologie studeerde. In het laatste jaar van die studie liep ik stage en ontdekte ik dat werken als psycholoog (op dat moment in mijn leven – als een broekie zonder enige echte levenservaring) niet was wat ik wilde.

Wat ik WEL wilde, wist ik ook niet.

Wel droomde ik van een lange reis naar Australiƫ, om ver weg van mijn leven hier in Nederland het avontuur aan te gaan en naar mezelf op zoek te gaan.

Mijn verlangen om te gaan was groot, maar de knoop doorhakken was lastig, want ik deed nog altijd vooral wat er van me werd verwacht. Mijn gedachten over wat mijn omgeving ervan zou vinden als ik zo lang weg zou gaan of als ik niet (direct) iets met mijn studie zou gaan doen, belemmerden me enorm.

Het verhaal van de badeend

Tot de dag dat ik een jongeman ontmoette op mijn treinreis terug naar huis.

Ik had die dag onderzoek gedaan (naar of ik gedrag zou kunnen beĆÆnvloeden op basis van beloning met een gezonde dan wel ongezonde snack) en had een deel van de boeken die ik in mijn rugzak droeg naar mijn inmiddels lege koelbox verplaatst. In de trein besloot ik wat te lezen, waarop ik verbaasd werd aangesproken door de jongeman die tegenover me zat. Hij had nog nooit iemand ontmoet die haar boeken in een koelbox vervoerde šŸ˜… en zo raakten we aan de praat. Hij was een inspirerende vrije vogel, die precies deed wat hem gelukkig maakte. Hij vertelde me over de clownscursus waar hij net vandaan kwam en hoe hij nu onderweg was naar zijn antikraakwoning. Ik vertelde hem over mijn verlangen naar AustraliĆ« en over de belemmerende gedachten die me zo in de weg zaten. Net voordat hij de trein verliet, gaf hij me een badeend die aan zijn rugzak hing, met daarbij de boodschap om de badeend als inspiratie te zien bij het volgen van mijn hart en keuzes te maken waar ik gelukkig van word.

Niet veel later kocht ik mijn ticket naar Australiƫ en vertrok ik voor een reis die uiteindelijk 2 jaar zou duren.

Terug naar de realiteit..

Na die 2 jaar was ik zo gegrepen door het avontuur, door de vrijheid en onafhankelijkheid van dat reizende bestaan, dat ik weer terug in Nederland al mijn bezittingen verkocht om te kunnen blijven reizen. Ik deed seizoenswerk in het toerisme op verschillende plekken in Europa en maakte tussendoor nog een aantal reizen naar verre bestemmingen.

Ik leefde het leven van mijn dromen, tot ik bijna 30 werd en opnieuw mijn strijd verloor en toegaf aan alle vragen die ik kreeg en de gedachten die daardoor inmiddels weer aan me knaagden. “Wat doe je in het ECHTE leven?”, “Moet je niet eens iets met je studie gaan doen?”, “Wordt het niet eens tijd om uit dat droomleventje te komen?”…

Er kwam een baan vrij als recruiter op kantoor in Nederland bij een van de organisaties waarvoor ik seizoenswerk had gedaan in het buitenland.

Ik kreeg een “huisje, boompje, beestje” leven en werd doodongelukkig.

Een online onderneming was het antwoord

Na 2 bijna burnouts nam ik ontslag om bij nog 2 andere werkgevers te ervaren dat dit leven en werken voor een baas niet voor mij was weggelegd.

Ik had allerlei ideeƫn over het starten van een eigen onderneming, maar verder dan daarover dromen kwam ik niet. Ik besloot de hulp van een lifecoach in te schakelen en ontdekte de wereld van online ondernemerschap.

Online ondernemen, DIT was voor mij bedoeld!

Ik wilde een online cursus maken waarin ik anderen (zoals ik) zou kunnen helpen bij het realiseren van vrijheid en onafhankelijkheid in een leven op hun voorwaarden.

Ik ging een opleiding tot lifecoach doen en belandde op een LIVE event waar ik me inschreef voor een programma waar ik het geld (ā‚¬ 3000) niet voor had.

Onderweg naar huis belde ik mijn lening bij elkaar omdat ik aan ALLES voelde dat deze keuze mijn leven zou gaan veranderen.Ā 

Van een online cursus is het (in de tijd) niet gekomen, maar wel ontdekte ik dankzij die investering en dat programma mijn passie voor online techniek en dat veel collega-ondernemers juist met die techniek zoveel moeite hadden.

Ik besloot mezelf aan te bieden als Technisch VA en vanaf het eerste moment bleek dat een waanzinnig groot succes.

De lening had ik binnen no-time afbetaald en sinds die tijd stond mijn agenda vol met de allerleukste klanten, en werd ik door ‘grote’ ondernemers zelfs gevraag om hen ook te komen ondersteunen.

De wereld heeft meer Wendy’s nodig

Het was een fantastische tijd. Ik kon werken waar en wanneer ik wilde (dag en nacht in die tijd :)), ik hielp mijn klanten met het realiseren van hun ondernemersdromen, en het voelde helemaal niet als werken, want ik deed wat ik het allerleukst vond om te doen.

Toch liep ik eind 2020 weer tegen frustraties aan omdat ik meer klanten kreeg dan ik zelf kon helpen. Ik ging op zoek naar anderen zoals ik, maar ALS die er al waren, hadden ze ook zelf hun agenda’s vol. Zo besloot ik (geĆÆnspireerd door de legendarische woorden van een klant ‘de wereld heeft meer Wendy’s nodig’) om mijn kennis en ervaring te gaan bundelen en delen in mijn eigen Technisch VA-opleiding.

En zo is het cirkeltje rond, want niet alleen maak ik nu enorm veel impact (omdat alle VA’s die ik nu opleid op hun beurt hun klanten kunnen helpen met het realiseren van hun online cursusdromen), maar ook help ik deelnemers van mijn opleiding met het realiseren van vrijheid en onafhankelijkheid in een leven op hun voorwaarden <3

Terwijl ik zelf (inmiddels met man en een 2e dochter verwacht in mei 2024) dankzij de keuzes die ik maakte nog steeds kan genieten van leven vol avontuur.

Klaar om jouw pad naar vrijheid en onafhankelijkheid te bewandelen?
Ontdek hoe de Technisch VA-opleiding jou kan helpen bij het realiseren van jouw ondernemersdromen.