Wendy-van-den-Bersselaar-meer-over-mij.jpg

Over Wendy

Mijn naam is Wendy de Kivit – van den Bersselaar, ik ben 36 jaar oud. Samen met mijn man Erwin, onze dochter Freya en onze hond Tess woon ik in het Brabantse Berkel-Enschot.

Vrijheid en onafhankelijkheid maken voor mij het leven de moeite waard.

Tot mijn 22e leefde ik mijn leven zoals het van me werd verwacht.

Na de HAVO naar het HBO, om met een propedeuse op zak door te stomen naar een studie Klinische Psychologie aan de Universiteit van Utrecht. Ik was trots op wat ik had bereikt, maar wist stiekem ook dat ik geen traditionele psycholoog wilde worden.

Niet wetende wat ik WEL wilde, vertrok ik (dankzij een badeend) na mijn studie voor een lange reis naar Australië. Uiteindelijk reisde ik 2 jaar in een camperbusje met de zon mee langs de kust.  

Daar in Australië leerde ik dat je het leven ook ‘anders’ kunt leven, dan zoals het hier ‘van ons wordt verwacht’.

Toen ik terugkwam besloot ik dan ook dat het avontuur nog niet voorbij was.

Ik verkocht al mijn bezittingen en met een auto met alleen dat wat ik ECHT nodig had trok ik Europa in, om te werken in het toerisme.

3 Jaar lang werkte ik de wintermaanden als chaletmeisje in wintersport resorts en in de zomermaanden ontving ik als gastvrouw Nederlandse gasten op campings in verschillende Europese landen. Tussen de seizoenen door ging ik ‘op vakantie’ naar bestemmingen als Canada, Thailand en Bali.

Het was de mooiste tijd van mijn leven en toch kon ik er lang niet altijd van genieten

Want van binnen (en soms ook van buiten) was er altijd dat stemmetje dat bleef knagen “Wanneer ga je nou eens op zoek naar een echte baan?”, “Moet je niet eens wat met die studie gaan doen?” of “Moet je niet eens wat op gaan bouwen ‘voor later”…

Toen ik bijna 30 was kwam er een baan vrij als ‘recruiter’ op kantoor bij de organisatie waarvoor ik als gastvrouw op de camping had gewerkt. Ik besloot het ‘echte leven’ een kans te geven en ging ervoor.

Ik had het helemaal voor elkaar. Ik had een huisje, boompje, beestje leven, maar ik was doodongelukkig.

Na twee bijna burn-outs en nog 2 andere kantoorbanen (want ik dacht dat het wel aan dit bedrijf zou liggen) besloot ik dat werken voor een baas op kantoor het niet voor mij was.

En dus maakte ik de keuze om voor mezelf te beginnen. Als lifecoach, want dat lag redelijk in lijn met mijn studie Psychologie. Ik deed een opleiding waarmee ik me liet certificeren als lifecoach en ontdekte het online ondernemerschap.

Dat was het!

Als ik als lifecoach anderen zou kunnen inspireren en begeleiden bij het inrichten van een leven op hun voorwaarden, dan kon ik werken waar en wanneer ik wil.

Ik ging MPOP doen bij Simone Levie.

Binnen no time had ik mijn website, online academie, social media kanalen, geautomatiseerd e-mailsysteem, het hele pakket ingericht. Maar het maken van een ‘online programma’ op het gebied van coaching dat lukte me maar niet.

Ik besloot om alles los te laten en mijn gevoel te volgen

Technische-VA-over-Wendy-Simone-Levie.png

Ik presenteerde mezelf als technische VA en in de 3 jaar die op die keuze volgden, stond mijn agenda BOMVOL met technische projecten en langdurige samenwerkingen met grote en kleine online ondernemers.

Na een aantal maanden werd ik zelfs door Simone Levie gevraagd om in haar team te komen werken. Als onderdeel van haar team gaf ik technische coaching en heb ik honderden van haar klanten mogen helpen en ondersteunen met hun online techniek.

Niet lang daarna besefte ik dat ik van nog veel meer toegevoegde waarde voor mijn klanten zou kunnen zijn als ze ook zou kunnen coachen en begeleiden op marketing en strategie.

 

Want veel klanten haalden na het lanceren van hun online academie (direct) supermooie resultaten, maar er waren er nog veel meer bij wie hun online programma’s nooit echt van de grond kwamen, met veel teleurstelling en verdriet als gevolg.

Mijn onderneming draaide lekker en omdat ik steeds vaker NEE moest ‘verkopen’ ging ik opzoek naar mensen aan wie ik werk zou kunnen uitbesteden, maar ook dat bleek een grote uitdaging.

In 2020 besloot ik daarom zelf een VA (die nog helemaal aan het begin stond van haar ondernemersreis) vanaf 0 te begeleiden en trainen zodat ik haar zou kunnen inzetten voor mijn klanten.

Binnen no-time ging @sandra_spierings voor de leukste klanten aan het werk en zat ook haar agenda vol.

Eén nieuwe technische VA per jaar opleiden was niet genoeg…

En dus besloot ik mijn kennis en ervaring te verzamelen in mijn kennis en ervaring te verzamelen in mijn Technisch VA opleiding waarmee ik inmiddels 100+ VA’s heb mogen helpen bij het succesvol neerzetten van hun onderneming en het realiseren van hun droom van een locatie onafhankelijke onderneming.